Ingredienser:
4 ägg
1 tsk bakpulver
0,5 burk creme fraiche
3 msk solrosolja
60 g krusakli
40 g linfrön
50 g sesamafrön
50 g solroskärnor
Knäck äggen i en skål och vispa med solrosolja och creme fraiche.
Blanda allt det torra i en annan skål och häll sedan över i äggblandningen. Vänta med bakpulvret till sist. Rör med en slev.
Häll degen i en mellanstor brödform som antingen är smord eller täckt med bakplåtspapper.
Grädda på galler nederst i ugnen i ca 55 min, (beroende på ugn), i 180 grader. Låt sedan svalna på galler.
Resultatet. Mitt blev inte lika fint som Svigermor/farmors men det smakar bra. Här med keso och ruccola.
Nu har jag bröd för två månader framåt. Även om just detta är förhållandevis sunt med 3,9 gram kolhydrater per 100 gram, finner jag sällan några tillfällen då det passar med bröd då jag äter så mycket annat gott. E har t.ex. bröd till omelett, vilket jag tycker är överflödigt. Jag lagar ofta omelett, men för att jag vill ha just omelett. Att lägga den på en brödskiva tycker jag nästan är lika omaka som pannkaka på bröd. En liten parantes som får avsluta detta brödinlägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar