När vi har tema bakverk kan jag ju passa på att bjuda på mitt favoritrecept, :
Vitkrämiga kladdmuffins. (De har figurerat lite här och var och än så länge har ingen spottat ut dem (vad jag vet) ).
100 g smör 2 ägg 2 1/2 dl socker 4 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 1 krm salt 2 dl vetemjöl Philadelphiaost Vit choklad | Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker försiktigt, inte för länge, men så att det blir väl blandat. Häll i övriga ingredienser och blanda. Rör- vispa ej. För att minska risken för klumpar blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och häll det sedan i äggsmeten. Häll upp smeten i formar och låt muffinsen gräddas i ca 9-10 minuter (beroende på hur kladdiga du vill ha dem) i mitten av ugnen. När muffinsen har svalnat smält vit choklad och blanda med ungefär samma mängd philadelphiaost. Smaksak. Jag brukar ta ca 300 g av varje. Bred ett lager av krämen på varje muffins. Snåla inte. Låt stå i kylskåpet en god stund innan servering. Njut!
Okänd italienare med min muffins på en båt i Oslofjorden
|
Att det är en okänd italienare antar jag beror på att du aldrig mer hört av honom?
SvaraRaderaJa dessa har man ju som bekant inte lyckats säga nej till. Skojar inte, en av de goaste kakorna ever!!
SvaraRaderaTar det som en komplimang vännen :) så mysigt vi hade det. Vi får baka tillsammans på Skype en dag. Då får vi varsin skål att slicka också haha :)
Kram kram från Karin